19

Komentari (19)

Ado napoli
Ovaj pojma nema po njegovoj logici najbolje igrati grupu d biti prvi i ici na euro Al nije tako. Moras igrat baraž zvidnjak jedan
Mu'min Juventino FKS
Covjek bas i nije fino objasnio, upravo baraz je ovo sto je on napisao, a to ce se igrat nakon kvalifikacija. Jesi skonto
Bayern Munchen
Ja nista ovo ne kontam..
adem kozic
Ako prođemo na EP preko Lige nacija , onda ne igramo kvalifikacije ??
mesut10
Ne, mi se ovaj put uopšte ne borimo za direktan plasman, prvo treba uci u A grupu, pa biti prvi u jednoj od tih grupa i time uci u Final four i onda osvojiti ligu nacije. U prijevodu nikad se ne možemo preko lige nacija, ali može nam ovo takmičenje pomoći da budemo drugi šešir sto bi bilo extra.
adem kozic
Ali napisano je da možemo i sada , ako budemo 1. idemo na razigravanje i ako to pobijedimo idemo na EP . Piše da ce sve lige ( A B C D ) dati po jednog učesnika EP .
Noga od stola
Izgleda da ni ovi novinari nisu dobro razumjeli Ligu naciju, još nisam vidio da je neko jednostavno objasnio kako ide: Kroz Ligu naciju NIKO neće direktno na Euro, ali mu Liga nacija daje drugu šansu u slučaju da kroz kvalifikacije ne ode na Euro. Pobjednici grupa Lige nacija idu u jednu ligu iznad, a posljednji iz grupa ispadaju u ligu ispod. Liga nacija će se završiti prije nego kvalifikacije počnu. Kvalifikacije se igraju kako su se i do sad igrale. 20 mjesta na Euru biće popunjeno kroz kvalifikacije, a ostala 4 kroz Ligu nacija na sljedeći način: ekipe koje nisu izborile mjesto kroz kvalifikacije, mogu igrati baraž preko Lige nacije, AKO SU POBIJEDILE U SVOJOJ GRUPI. Ako se desi da se neka ekipa plasirala na Euro kroz kvalifikacije, a ujedno je i pobijedila u svojoj grupi u Ligi nacija, onda drugoplasirana iz te grupe ide u taj baraž. Dakle, u našem slučaju, ako ne prođemo na Euro kroz kvalifikacije, onda imamo šansu kroz Ligu nacija - Moramo pobijediti u svojoj grupi i igraćemo baraž sa pobjednicima ostalih grupa u našoj Ligi (ukupno 4). Pobjednik tog baraža (dakle samo jedan) ide na Euro. Također, možemo u taj baraž ići i ako ne pobijedimo u svojoj grupi, ali tad se mora dogoditi to da pobjednik naše grupe (npr. Austrija) izbori plasman na Euro kroz kvalifikacije, pa onda nema potrebe da igra baraž. U tom slučaju idemo u baraž mi kao drugi iz grupe. dakle u najkraćem: kroz kvalifikacije možemo na Euro, i možemo kroz baraž ako pobijedmo u svojoj grupi Lige nacija.
Gvardiola
Svak se moze plasirati na ep kroz ligu nacija, pa čak i Kosovo. Ako npr. Kosovo bude prvo u svojoj grupi, onda igra protiv prvaka iz jedne od ostalih tri grupe. Ako tu pobjedi onda igra sa pobjednikom utakmice drugog para pobjednika grupa, te to je kao neko finale tih grupa. Ako pobjedi i tu utakmicu, Kosovo je na evropskom prvenstvu kao pobjednik jakosne grupe D. Isti princip vazi i za ostale 3 jakosne grupe.
Ismet_Hadziosmanovic
Nepismeni kvazinovinaru
karlhajncbrazzzo
nije lizi nego ligi... i nije djelomićna nego djelomična
Mesa.Sabanadzovic
Rustempasa
Jadno stanje "novinarstva" u Bosni i Hercegovini.
Jadnimi
Tačna ali samo djelomićna informacija, ima toga još.Pobjednik grupe u lizi B prelazi u ligu A.....
Jadnimi
Super imamo lingvistu, na sporskom portalu. To će nam fantastično podići kvalitet sportskih informacija, što bi trebalo biti svrha portala. Zahvaljujem Vam na kvalitetnom lektorisanju, primjedbe, na nedovršen tekst
karlhajncbrazzzo
Sve bih ti oprostio ali lizi nisam mogao.
Jadnimi
Hvala na brizi,, što pišem lizi
Gvardiola
G ne ide u z, ta palatalizacija ne postoji
rajvosa46
G prelazi u Z u drugoj palatalizaciji ili sibilarizaciji. K, G, H u C, Z, S
Gvardiola
Ups pobrkao sam stvari, u pravu si. Ali lizi je pogrešno?
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.