Zašto je Wengeru potreban Džeko

Arsenal očajnički treba napadača

Zašto je Wengeru potreban Džeko

Ubjedljiv poraz od Manchester Uniteda na Emiratesu pokazao je ono što svi znaju: Arsenalu je potrebno više vrhunskih igrača kako bi bili konkurenti za titulu.

Arsenal ima sjajnu ekipu, ali joj nedostaje "ono nešto". Engleski mediji pod "ono nešto" stavljaju Edina Džeku.

Chelsea ima Didiera Drogbu, Manchester United Wayne Rooneya, Manchester City Emmanuela Adebayora i Carlosa Teveza, Liverpool Fernanda Torresa, a Arsenal? Gore pobrojani igrači klasični su napadači, 'ubice' kaznenog prostora, dok se Arsene Wenger uglavnom mora oslanjati na ofanzivne veziste i krila, kao što su Carlos Vela, Andrey Arshavin, Eduardo i Theo Walcott.

Topnicima manjka klasični napadač, pogotovo sad kad je Robin van Persie duže vrijeme van terena, dok je Danac Niclas Bentdner ipak jedna klasa niže.

Wenger nije htio u januarskom prelaznom roku dovoditi igrače, s obzirom da ih ne bi mogao koristiti u Ligi prvaka, ali će francuski stručnjak svakako ovog ljeta krenuti u kupovinu, a kao prva meta se nameće ponajbolji evropski napadač protekle dvije sezone, reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.