Zašto rođeni Zeničanin ne bi zaigrao za BiH?

Hrvati pokušavaju "ukrasti" Branimira Hrgotu

Zašto rođeni Zeničanin ne bi zaigrao za BiH?

E. Škorić

Mladi švedski napadač Branimir Hrgota (20) trenutno nastupa u Borussiji Moenchengladbach.

Hrgota je postao zanimljiv njemačkim medijima nakon sjajnih igara u dresu Borussije ovog ljeta u pripremnim utakmicama. Čini se da ga čeka blistava karijera, a smiješi mu se standardno mjesto u vrhu napada njemačkog kluba sljedeće sezone.

Riječ je o igraču koji je nastupao za mlađe selekcije Švedske, a koji još uvijek može da bira za koju reprezentaciju da igra. Osim Švedske, u opticaju su i Hrvatska, te BiH. 

Momak je rođen u Zenici i prema tome nije izgubljen za dres naše reprezentacije. Zanimljivo je kako ga hrvatski mediji svojataju i pozivaju selektora Igora Štimca da ga uvrsti u reprezentaciju. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se i u bh. nogometnom Savezu baciti u "potjeru" za Hrgotu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igra u respektabilnom bundesligaškom klubu, napadač je i ima 20 godina. Ponovimo još jednom, rođen je u Zenici i svi su preduslovi da se nadamo njegovom igranju u dresu bh. reprezentacije. 

Nedavno je zabio oba pogotka u pobjedi Borussije nad Lierseom u prijateljskom susretu, a trener Lucien Favre je kratko prokomentirao njegov nastup: "Nisam iznenađen, to je Branimir Hrgota".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.