"Zašto sam promijenio taktiku? Ma, otkud znam"
Lionel Scaloni je postavljen za privremenog selektora Argentine. On bi trebao voditi tim na Copa America, a ugovor mu važi do kraja ove godine (Foto: EPA)

Selektor Argentine Lionel Scaloni

"Zašto sam promijenio taktiku? Ma, otkud znam"

Midhat Šljivak

Argentina je sinoć uspjela koliko-toliko da spere gorak okus poraza od Venecuele (3:1).

Gaučosi su sinoć u prijateljskom meču savladali Maroko sa 1:0 pogotkom Angela Corree, a zanimljiv nastup je nakon ove utakmice imao selektor Lionel Scaloni.

Argentinske novinare je zanimalo zašto je promijenio formaciju na 4-4-2 umjesto 5-3-2 koju je igrao u porazu od Venecuele.

Odgovor kojeg su dobili je nasmijao mnoge...

"Nisam siguran. Ma otkud znam? Previše razmišljate o taktici", rekao je Scaloni, te je nastavio.

"Fokusirani ste na to, a ja ne smatram da je to toliko bitno. Ne brinem previše oko toga", istakao je Scaloni nakon utakmice protiv Maroka.

Scaloni je funkciju selektora preuzeo nakon Svjetskog prvenstva. Zamijenio je Jorgea Sampaolija i ekipu je vodio u osam utakmica.

Njego vučinak je poprilično dobar. Pobijedio je pet puta, jednu utakmicu je odigrao neriješeno, a doživio je dva poraza.

Prije Venecuele je poražen od Brazila, a pored Maroka slavio je dva puta protiv Meksika, zatim Iraka i Gvatemale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi