Zašto svi pričaju samo o Salahu i Maneu?

A Van Dijk, a odbrana? To niko ne vidi?

Zašto svi pričaju samo o Salahu i Maneu?

Edmir Škorić

Istina, bez Mohameda Salaha i Sadija Manea Liverpool ne bi bio ni približno dobar kao sada, ali takođe je činjenica da su neki drugi neopravdani zapostavljeni.

Na sav glas se govori o Salahu, Maneu i eventualno Firminu kada Liverpool igra dobro i kada se ostvaruju pobjede, ali pojedini kao da ne vide da je najveća pobjeda Jurgena Kloppa zapravo uspostavljena sjajna zadnja linija.

Dolaskom stopera Virgila van Dijka Redsi su sredili pitanje odbrane. Za razliku od prethodnih godina, Liverpool ne prima golove svaku utakmicu, a kada je tako, onda je lakše i napadačima i pobjede su neminovne.

Liverpool je u novoj sezoni ostvario tri pobjede i ni na jednom meču nije primio pogodak, što je zaista nevjerovatno ako znamo kako je ranije izgledala odbrana ovog tima.

Od debitovanaj Van Dijka sredinom januara Liverpool je u Premier ligi primio samo 10 golova, što je najmanje od svih timova u tom periodu. Osim toga, od 24. februara traje niz Redsa od sedam domaćih mečeva bez primljenog gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je Van Dijk plaćen 75 miliona funti, mnogi su negodovali, smatrali da je to previše novca, ali Kloppu se itekako isplatio dugokosi Holanđanin. Naravno, ne treba sada zaboraviti napisati da su uz Van Dijka sjajan posao radili ili rade bekovi Robertson i Alexander-Arnold, kao i stoperi Gomez, Lovren, Matip... Ovisno ko igra.

Pohvaliti treba i sjajne veznjake Keitu, Wijanlduma i Milnera, ali sređena odbrana je ključ uspjeha.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babo
Aaa i Alison Bgm strašan...Nista im više ne fali osim titule hahah...
12 0
black and red
Uzece je Liverpul ove godine...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi