Zašto u Liverpoolu nema Francuza? Kloppovo objašnjenje je vrlo jednostavno

Trikolori su prvaci svijeta

Zašto u Liverpoolu nema Francuza? Kloppovo objašnjenje je vrlo jednostavno

Admin Čaušević

Francuska je 2018. godine osvojila Mundijal u Rusiji i već neko vrijeme slovi za najkompletnija reprezentacije na svijetu. 

Kada su u pitanju klubovi najbolja ekipu je Liverpool, barem to pokazuju rezultati. Redsi su to potvrdili pobjedom u finalu Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su sredinom godine osvojili i Ligu prvaka.

Interesanto već neko vrijeme u Liverpoolu ne igra niti jedan francuski fudbaler. Trener lidera Premiershipa, Juergen Klopp je dao vrlo jednostavno objašnjenje za to.

Čovjek najzaslužniji za povratak slavnog kluba s Anfield Roada u vrh engleskog i svjetskog fudbala je kazao da bi volio imati neke Francuze u timu, ali su preskupi.

"Ne postoji neki posebni razlog. Stvarno ne. Kylian Mbappe igra u PSG-u, Antonie Griezmann je prešao u Barcelonu...Voljeli bi imati francuske igrače, ali neki su preskupi za nas", kazao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji francuski fudbaler na Anfield Roadu bio je Mamaduo Sakho koji je dres Redsa nosio od 2013. do 2017. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije