Zašto UEFA vjeruje Peljti pokazuje i ova situacija
FOTO: Sportal.bg

Bez razmišljanja dosudio penal

Zašto UEFA vjeruje Peljti pokazuje i ova situacija

A. Čaušević

Irfan Peljto i njegovi pomoćnici Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo su odradili veoma dobar posao na utakmici Evropa lige Ludogorets - CSKA. 

Bugarski tim je slavio s 5:1, a sve golove domaći su postigli u drugom poluvremenu. Strijelac posljednjeg je bio Claudio Keseru i to iz penala.

Igor Akinfeev oborio Marcelinha, a Peljto je bio odlično pozicioniran te je bez većeg razmišljanja potpuno opravdano pokazao na bijelu tačku.

Penalu je prethodila brza kontra domaćih koju je Peljto odlično ispratio, bio je blizu mjesta gdje je napravljen prekršaj, a na kraju je opravdano pokazao i žuti karton Akinfeevu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Situaciju u kojoj je Peljto zajedno sa ostalim bh. sudijama pokazao da zaslužuje povjerenje UEFA-e pogledajte OVDJE.

Inače, četvrti sudija na susretu bio je Admir Šehović.

Top Komentari

VelaHavle
Covjek priznati sudija u Europi a debili s golubarbika napravise od covjeka da navija za nekog, da je podmitljiv, da je ovakav, da je onakav... cim ne pristane na suradnju kao Sivac, Paradzik ili Mujic oni mu tako sloze epiteta i cao
6 1
Profesor1
Gledao sam tekmu. Svaka cast Peljti i pomocnicima. Vi ste jedina svijetla tacka naseg fudbala. Nogometni savez treba da se ponosi. Peljto puno srece u daljem napredovanju. Poslije VAR obuke ti ces da sudis LP. Veliki si kvalitet samo tako nastavi. Puno srece
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi