"Zaustaviti nasilje pod svaku cijenu"

Mario Ivanković za SportSport.ba

"Zaustaviti nasilje pod svaku cijenu"

A. Beganović

Mostarski gradski derbi nije ispunio očekivanja. Utakmica nije bila kvalitetna, a prema riječima kapitena popularnih Plemića Marija Ivankovića, Zrinjski je bio bliže pobjedi.

"Mislim da smo odigrali pametno. Rezultat nam je bio u prvom planu i na kraju krajeva ostvarili smo cilj. Uzeli smo bod koji nam mnogo znači i sada u borbi za izlazak na evropsku scenu sve držimo u svojim nogama", rekao je za SportSport.ba Mario Ivanković i dodao:

"Pravo da vam kažem utakmica nije bila kvalitetna. Mi smo imali više prilika za postizanje pogotka i ostaje žal što barem jednu nismo iskoristili. Imao je i Velež svoje prilike i na kraju kada sve saberem i oduzmem, možda je podijela bodova i najrealnija."

Kapiten Zrinjskog razočaran je posljednjim dešavanjima u Premijer ligi, odnosno sve češćim huliganskim ispadima navijača.

"Doista sam razočaran. Iz utakmice u utakmicu svjedoci smo sve većih huliganskih ispada i mislim da to moramo spriječiti. Kako? Ne znam ni sam, ali ovo je jednostavno postalo nepodnošljivo. Igrači na terenu su pravi sportski prijatelji, ali ovo što se dešava na tribinama je za svaku osudu. To samo šteti bh. fudbalu i sve što je reprezentacija napravila dobro ruši se huliganskim ispadima u Premijer ligi". rekao je Ivanković i dodao:

Mostarski derbi ni ovaj put nije prošao bez incidenata"Pogledajte samo i jučer šta se dešavalo u Mostaru i Sarajevu. Nemam namjeru nikoga pravdati, barem ja nisam taj, ali organizacija utakmice u Vrapčićima bila je ispod svakog nivou. Pravi se skela za navijače, pa to nema nigdje. Možda je u Mostaru najbolje da gostujući navijači jednostavno ne idu na utakmicu. Huliganizam nas sve zajedno sve više pritišće i moramo nači sredstva da mu se odupremo. Ne znam kako, ali pod cijenu svega huliganizmu se mora stati u kraj. Igrači više nisu sigurni niti na terenu, a još malo fali pa da i na putovanja idemo sa dozom straha."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.