Završen 21 Memorijal "Admir Ljubuškić Šutak

Završen 21 Memorijal "Admir Ljubuškić Šutak

Samir Mlaćo

U petak je u Bugojnu završen 21. Memorijalni malonogometni turnir “Admir Ljubuškić Šutak“ koji je i ove godine privukao veliku pažnju gledalaca, a u finalnoj noći tribine stadiona Mladost bile su premale da prime sve ljubitelje ovog turnira.

U seniorskoj konkurenciji prvo mjesto i 10.000 KM pripalo je ekipi Općina Novi Travnik koja je u finalu savladala Veterane Šadrvana (za Ruleta i Fuku) sa 3:1, dok je treće mjesto otišlo u ruke AD Spedition koja je  avladala ATT d.o.o. Gornji Vakuf.


Za najboljeg igrača turnira proglašen je Senid Hodžić iz pobjedničke ekipe, dok je najbolji strijelac također iz Općine Novi Travnik Admir Zukan. Pehar najboljeg golmana turnira otišao je u ruke iskusnog Himze Halaća iz ekipe Veterani Šadrvana (za Ruleta i Fuku).


U omladinskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je ekipi Sloge koja je u finalu nadigrala NK Sport Prevent 2001, dok je treće mjesto pripalo nadama Iskre koji su bili bolji od NK Sport Prevent 2000.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Leo Janković iz pobjedničke ekipe, dok je najbolji strijelac Anes Mašić iz Iskre. Najbolji golman turnira je Je Ibrahim Dagoja iz ekipe NK Sport Prevent 2001.

Uoči finalne utakmice odigrana je i revijalna utakmica između veterana NK Iskra i selekcije grada Travnika koja je završeno miroljubivo, 2:2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi