Završen projekat "Start with love, start with basketball"

Udruženje za sport, edukaciju i rekreaciju Start organizator

Završen projekat "Start with love, start with basketball"

D. Rakanović

Udruženje za sport, edukaciju i rekreaciju Start iz Tuzle realizirao je projekat "Start with love, start with basketball", koji je podržala Ambasada SAD-a u BiH.

U dvogodišnji projekt bilo je uključeno više od 200 djevojčica iz Mostara (KK Lokomotiva), Banje Luke (KK Fenix), Gračanice (KK G-Stars), Srebrenika (KK Silver Kings), Teslića (KK WBS) i Brčkog (KK Brčanka).

Svaki od tih gradova bio je domaćin tako što su ugostili u svojim kućama djevojčice iz drugih gradova. 

Osim sportskih aktivnosti bile su organizirane i radionice, druženja, obilasci gradova, zabave, a sve to je završeno u Tuzli turnirima u basketu.

Bivši kapiten košarkaške reprezentacije BiH i voditeljica projekta Azra Bećirović prenosi prijatne i pozitivne utiske sudionika.

"Djevojčice su stekle nova poznanstava, koja će sigurno razviti u prijateljstva. Treneri su razmijenili iskustva koja će im dobro doći u razvoju ženske košarke u sredinama iz kojih dolaze". rekla je Bećirović.  

Ona je dodala da je projekat ispunio očekivanja i nada se da će tako lijepih priča biti sve više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi