Završen šesti broj  Bordo fan magazina

Završen šesti broj Bordo fan magazina

Edmir Škorić

Magazin navijača Fudbalskog kluba Sarajevo „Bordo Fan“ kojeg izdaje Udruženje „Bordo prijatelji 1946“ u januaru 2012. godine ušao je u svoju drugu godinu izdavanja i to sa svojim šestim brojem.

U pitanju je prvi dvobroj ovog magazina koji se dijeli besplatno svim članovima UNFKS (Udruženje navijača FK Sarajevo) i UBP1946 (Udruženje Bordo prijatelji 1946), a od ovog broja i uz kupovinu artikala u zvaničnom Fan Shopu FK Sarajevo u prostorijama kluba, u ul. Maršala Tita 38b na I spratu.

Centralna tema magazina je 65 godina FK Sarajevo, tako da u foto-rubrici donosimo nekoliko arhivskih fotografija nekih od velikana tima sa Koševa, te pregled Svečane Akademije FK Sarajevo koja je povodom 65. godišnjice Kluba 24. oktobra 2011. godine održana u Termalnoj Rivijeri Ilidža.

Isti dan je otvoren i zvanični Fan shop FK Sarajevo, tako da je dio magazina rezervisan i za osnovne informacije o njegovoj ponudi i radu, te pogodnostima za sve članove FK Sarajevo. Šesti „Bordo fan“ po prvi puta predstavlja čelne ljude FK Sarajevo i to Upravni Odbor FK Sarajevo, te sadašnju listu članova Skupštine FK Sarajevo koji kroje sudbinu Kluba.

Svoje viđenje svih dešavanja u i oko FK Sarajevo dao je i predsjednik Sarajeva g. Amir Rizvanović u centralnom intervjuu, dok su svoja mišljenja i prijedloge za izlazak iz krize dali bivši funkcioneri kluba – Hajrudin Šuman, Nijaz Gracić, Zijad Blekić, Mustafa Dučić, Adnan Džemidžić, Rešid Muratović... Zanimljivi intervju i viđenje polusezone iza nas dao je i sada već bivši trener Jirži Plišek.

U standardnim rubrikama magazina „Bordo fan“ dotakli smo se velike utakmice Sarajevo – Cagliari, sjetili smo se bordo legende Milenka Bajića, dat je i kratak pregled flash vijesti iz FK Sarajevo, kao i aktuelnosti vezane za rad Udruženja Bordo prijatelji 1946., a u rubrici koju smo rezervisali za mlade nade tima sa Koševa predstavljeni su mlađi juniori FK Sarajevo koji su osvojili jesenju titulu, kao i Ismar Čomaga, mladi napadač iz generacije trenera Samira Nasera.

U rubrici poznati navijaju za FK Sarajevo razgovarali smo sa muzičarem Mahirom Sulejmanovićem. „Bordo fan“ je zvanični magazin navijača FK Sarajevo koji se dijeli besplatno i koji se izdaje i finansira od strane članarina UBP1946 i kroz oglasni prostor unutar magazina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.