Završena bajka Zeničana: Jedinstvo se golovima u finišu meča spasilo blamaže
Klub iz Bihaća je preko rezervista u finišu meča došao do preokreta i pobjede protiv veoma dobre ekipe iz Zenice

Klub iz Bihaća slavi pobjedu i prolazak u Kup BiH

Završena bajka Zeničana: Jedinstvo se golovima u finišu meča spasilo blamaže

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čeličnog Grada iz Zenice danas su na stadionu Kamberovića polje u Zenici u okviru 2.kola Kupa FBiH dočekali tim Jedinstva iz Bihaća. Nakon velike borbe, gosti iz Bihaća golovima u finišu meča spasili su se poraza, te su se plasirali u dalju fazu takmičenja pobjedom rezultatom 2:4.

Čelični Grad je klub koji je osnovan prije nekoliko godina, a prije par mjeseci su uspjeli osvojiti KUP ZDK, pobijedivši u finalu tim iz višeg ranga, odnosno Bosnu iz Visokog. U okviru 1. kola Kupa FBiH u Zenici su pobijedili Kolinu, također tim iz većeg ranga, te su se zasluženo našli u 2. kolu Kupa FBiH, gdje su danas dočekali tim koji se takmići u 1.ligi FBiH, dok je Čelični Grad u najnižem rangu, odnosno takmiče se u Kantonalnoj ligi ZDK.

Utakmica je otvorena sa nekoliko šansi s obje strane, domaćini su pokušavali od početka da ugroze gol gostiju iz Bihaća, koji su ipak prvi došli do vodstva. U 21. minuti ubačaj iz kornera s desne strane, golman domaće ekipe nije dobro procijenio let lopte, a igrač gostiju Ensar Imamagić glavom sa pet metara pogađa za vodstvo Jedinstva 0:1.

Taj gol kao da je dodatno motivisao domaće nogometaše koji kreću svim silama po izjednačenje, do kojeg dolaze u 40. minuti. Nakon greške gostujuće odbrane, domaći napadač Haris Čajlaković sjajno šutira lijevom nogom sa oko 15 metara s desne strane, te matira gostujućeg golmana za izjednačenje rezultata na 1:1, sa kojim se otišlo i na odmor.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti, ali domaća odbrana je danas funkcionisala veoma dobro. U 70. minuti rezervista Sanjin Subotić veoma lijepo pogađa u padu sa 10-tak metara nakon sjajno istrčanog kontranapada domaćeg tima, te donosi veliko slavlje ekipi Čeličnog Grada i vodstvo 2:1. u 88. minuti nakon pritiska gostiju gol za izjednačenje 2:2 postiže Bakić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Isti igrač dvije minute kasnije postiže svoj drugi gol. Minut kasnije još jedan gol u mreži domaćeg tima, gol je postigao Bajrektarević, koji i postavlja konačni rezultat današnje utakmice 2:4 za ekipu Jedinstva.

Jedinstvo će tako nastaviti svoj put kroz Kup BiH, dok se hrabri Zeničani opraštaju od ovog takmičenja, gdje su ove sezone pokazali veoma dobre partije.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi