Završena sezona za Aidina Mahmutovića
Iskusni napadač posljednjih par sezona ima velike probleme s povredama.

Napadač Tuzla Citya operisao križne ligamente

Završena sezona za Aidina Mahmutovića

D. Kurbegović, foto: E. Dindić

Nogometaši Tuzla Citya nakon osam odigranih kola imaju sedam bodova. Neki su očekivali i bolji start ovog premijerligaša, ali cilj kluba u prvoj sezoni u najvišem rangu jeste opstanak.

Prije nekoliko dana klub je angažovao pojačanje u napadu, iskusni napadač Vojo Ubiparip stigao je u Tuzlu kako bi pomogao ekipi u ostvarenju zadatih ciljeva. Svakako da je dolasku Ubiparipa kumovala i teška povreda 32-godišnjeg napadača Aidina Mahmutovića, za kojeg je ova sezona izgleda završena.

Iskusni napadač koji je u januaru ove godine stigao u Tuzlu, potvrdio je za SportSport.ba da je operisan, te da ga očekuje malo duža pauza.

"Danas sam operisan u Novom Sadu, ponovo sam operisao prednje križne ligamente. Istu povredu sam imao i prije pet godina kada sam igrao u Teplicama. Nakon što sam skoro pola godine vukao ovu povredu, igrao pod bolovima, injekcijama, kazali su mi da moram na operacioni stol. Sve je prošlo dobro, zahvaljujem se doktorima i mom klubu, stvarno su korektni, teško im je što me sada čeka duža pauza, ali su još jednom pokazali da su klub koji je odlično organizovan i koji brine o svemu", ističe Mahmutović.

Slijedi mu duža pauza, a prema prognozama na teren bi mogao tek u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Procjene su da ću pauzirati sedam-osam mjeseci, sve zavisi kako će ići moj oporavak, ko zna možda se vratim u finišu sezone. Žao mi je što je sve ovako ispalo, ali bilo je jedino moguće rješenje. Nadam se da će klub i bez mene ostvariti dobre rezultate. Na meni je sada da se oporavljam, te s tribina bodrim svoje saigrače",kazao je za SportSport.ba Aidin Mahmutović.

Mahmutović je u januaru stigao u tadašnju Slogu Simin Han, a ukupno je u pola sezone uz brojne povrede i izostanke odigrao devet utakmica i postigao dva gola.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi