Završene mini pripreme mladih rukometašica

Od 35 odazvale se 32 mlade rukometašice

Završene mini pripreme mladih rukometašica

O. Lekić

Ženska juniorska rukometna reprezentacija danas je završila trodnevne mini pripreme. Mlade rukometašice od subote ujutro boravile su na Ilidži, gdje su nakon dužeg vremena odradile mini pripreme.

Trener ženske juniorske reprezentacije, Mersiha Sarajlić, na ovo okupljanje pozvale je 35 mladih rukometašica iz cijele Bosne i Hercegovine, a raduje to što se čak njih 32 odazvalo pozivu.

Na Ilidži su mlade rukometašice bile smještene u hotelu Hollywood. Odradile su pet zajedničkih treninga, a prema riječima Mersihe Sarajlić, uslovi za rad su bili fenomenalni i mlade rukometašice su se zadovoljne vratile svojim kućama.

"Prije svega želim se zahvaliti čelnim ljudima Rukometnog saveza što su nam omogućili ove pripreme i što su meni ukazali povjerenje. Svjesna sam da je ženski rukomet u državi zapostavljen, no mislim da se uz mnogo rada mogu napraviti neki iskoraci. Čitav svoj život sam u rukometu, bila sam kapiten nacionalne selekcije, završila sam Fakultet za sport i želim se posvetiti ovim djevojčicama, jer one to zaslužuju", rekla je za naš portal Mersiha Sarajlić i dodala:

"Na prvo okupljanje sam pozvala 35 igračica, a samo tri se nisu odazvale. U narednom periodu u planu imam otići na završnicu državnog prvenstva, te vidjeti da li ima još igračica koje zaslužuju poziv. Gotovo sve igračice su na pripreme došle sa roditeljima i doista je bilo prekrasno uočiti njihovo oduševljenje kada su vidjeli u kakvim uslovima će se trenirati. Posebno me raduje to što su se odazvale gotovo sve rukometašice i one iz Banja Luke, Gruda, Mostara, Cazina, Sarajeva, Ljubuškog, Doboja, Čelinca i drugih bh. gradova."

Tri dana savim sigurno nisu dovoljno da se uoči kvalitet, no Mersiha Sarajlić ističe da u ovoj generaciji ima dosta potencijala, te da se uz mnogo rada, pogotovo u klubovima, od iste u budućnosti mogu očekivati solidni rezultati.

"Tri dana su doista malo za neke procjene, ali vidi se da se u klubovima poklanja pažnja mlađim kategorijama. Pogotovo to važi za banjalučki Borac, te za hercegovačke klubove. Ima potecijala, ali treba se mnogo raditi. U svakom sportu, pa tako i u rukometu, najteži je prelaz iz juniorske u seniosku kategoriju. Tu se djeca izgube, no ako se svi zajedno potrudimo, onda možemo i očekivati neki napredak. Svjesna sam da će biti teško, da će nam okupljanja biti uslovljena finasijskom situacijom, no ako se po jutru dan poznaje, onda sam optimista", govori Mersiha Sarajlić.

"U narednom mjesecu okupit ćemo i kadetkinje kako bismo vidjeli sa čime raspolažemo. Nakon toga će okupljanja biti učestalija, samo što ćemo smanjiti broj igračica. Imam u planu da na ljeto, odnosno kada bude raspust, odemo u kamp gdje bismo bili zajedno barem desetak dana. To bi za ove djevojčice mnogo značilo, a u narednoj godini igrat ćemo i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Nemamo nerealnih ambicija, no cilj nam je da se uz dosta rada približimo kvaliteti reprezentacija iz regiona. Na kraju se želim zahvaliti i svim klubovima, te trenerima u istim koji su nas podržali u ovoj prvoj akciji. Nadam se da će naša saradnja biti još bolja jer to je u interesu ovih djevojčica", zaključila je Mersiha Sarajlić.

Na mini pripremama bile su:
Ivana Banjanin, Jovana Gvozden, Branka Majstorović, Tijana Kovačević, Jelena Zrnić, Helena Omanović, Sara Arsić (sve Borac), Ivana Rozić, Jelena Bošnjak, Inise Bogdan, Anja Tombić (sve Zrinjski), Zijada Špago, Lejla Kasumačić, Dženita Taslidža (sve Lokomotiva Mostar), Tanja Toroman, Vedrana Mihaljević, Vanja Mišić, Sonja Krmeta (sve Knežopoljka), Ćemila Mićijević, Nikolina Jarak, Marija Vrančić, Božena Lovrić (sve Katarina), Željena Topić, Antonija Šimić (obje Grude), Nikol Bebić (Ljubuški), Lamija Borčak (Goražde), Ajla Bužo (Ilidža), Admira Zvekić (Krivaja), Lidana Tahirović (Turbina)Zorana Miličević (Doboj), Emilija Trbić (Čelinac), Sandra Horozović (Cazin).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti