Završeno 4. kolo Univerzitetske lige u košarci

UNSA

Završeno 4. kolo Univerzitetske lige u košarci

Edmir Škorić

U vikendu iza nas odigralo se četvrto kolo Univerzitetke liga 2012 u fudbalu, košarci i odbojci. 

International University of Sarajevo 23:39 Arhitektonski fakultet 

Pravni fakultet 43:42 American University
Fakultet za kriminalistiku 30:43 Prirodno-matematički fakultet
Fakultet za sport i tjelesni odgoj 20:0 International Burch University
Mašinski fakultet 20:0 Fakultet zadravstvenih studija
Fakultet političkih nauka 47:29 Medicinski fakultet
Poljoprivredno-prehrambeni fakultet 70:46 Filozofski fakultet
Građevinski fakultet 46:50 Ekonomski fakultet
Elektrotehnički faklultet 20:0 Fakultet islamskih nauka
Prirodno-matematički fakultet 30:36 Pravni fakultet *treće kolo

U četvrtom kolu slobodne su bile ekipe: Fakultet za saobraćaj i komunikacije, Farmaceutski fakultet i Veterinaski fakultet. Kolo su obilježile iznimno kvalitetne utakmice sa puno lijepih poteza. Akteri poslije utakmica su za naš portal rekli:

Kenan Hodžić (Prani fakultet): „Ekipa Pravnog fakulteta je imala vrlo težak vikend, jer smo u dva dana igrali dvije utakmice. U subotu smo pobijedili Američki univerzitet u jednoj vrlo izjednačenoj utakmici, gdje smo potcijenili protivnika i na kraju slavili uz dosta muke, a u nedjelju smo igrali derbi grupe A koji je vjerovatno odlučio pobjednika grupe i pobijedili nezgodnu ekipu PMF-a. Čestitam svojim igračima na pobjedama, a također i protivničkim ekipama na izuzetno fer i korektnoj igri. Mi imamo vrlo solidnu ekipu sa par vrhunskih igrača koja sigurno spada među 4-5 najboljih ekipa UNSA lige i u skladu s tim imamo velika očekivanja, a naš cilj je igrati polufinale, a ako bude sreće možda i finale UNSA lige“.

Irfan Ećo (Fakultet političkih nauka): „Susret možda dvije najkvalitetnije ekipe u grupi C. Bio je veoma fer i korektan meč. Nama je bila potrebna pobjeda da bi obezbjedili prvo mjesto i uspjeli smo u tome. Sad se okrećemo susretu protiv Filozofskog fakulteta i nadamo se povoljnom rezultatu. Pa ćemo vidjet šta nam žrijeb dalje donosi“.

Mandra Adnan (Ekonomski fakultet): „Zadnja odigrana utakmica protiv Građevinskog fakulteta je bila puna preokreta i turbulencija, što se tiče naše igre i rezultata smo prilično zadovoljni. Pokazavši karakter i želju za pobjedom uspjeli smo se povratiti u utakmicu nakon rezultata 18:0 za naše protivnike, i uspješno privesti utakmicu kraju našom pobjedom rezultatom 52:46. Što se tiče naših očekivanja u ligi, ciljamo na prva tri mjesta, i nećemo se zadovoljiti lošijim rezultatom, sudeći po dosadašnjim rezultatima ako nastavimo pružati maksimum i uz određene korekcije u igri imamo dobre šanse čak i za osvajanje UNSA košarkaške lige. Moram naglasiti da je ova liga pun pogodak jer pored takmičarskog duha nam je pružila priliku za zdravu vrstu druženja i bavljenje sportom koji volimo, pored svakodnevnih obaveza“.

Vedad Jusufovic (FASTO): „Pored činjenice što smo imali ulogu favorita, u igru smo ušli sa određenom dozom ozbiljnošću, te nismo podcjenjivali protivnika. Mislim da zbog maksimalnog zalaganja mojih suigrača, pa i mene na svakoj utakmici postižemo rezultate, kao što je i ovaj put bio slučaj. Prvenstveno nam je u cilju da grupnu fazu završimo na 1. mjestu, te se radujemo daljnjem takmičenju i jakim protivnicima“. Albin Pjanic (Arhitektonski fakultet): „Očekivali smo više u subotu, ali svaka pobjeda je važna, tako i ova. Naravno bili smo bez nekoliko bitnih igrača, koji su u prethodnim utakmicama odigrali važne uloge. Slijedeća utakmica je dosta teška,jer se direktno odlučuje putnik u četvrtfinale. Vjerujem u svoje saigrače i mislim da ćemo uspjeti da sačuvamo drugo mjesto i izborimo drugi krug takmičenja, gdje ćemo, nadam se, ostaviti jako dobar utisak“.

Semir Selimović (Mašinski fakultet): „Ekipa DIF-a je opravdala ulogu favorita. Mi smo odlično otvorili utakmicu, te imali aktivan rezultat do kraja prvog poluvremena. Ipak kako je vrijeme odmicalo opadala je i koncentracija naše ekipe, igrače je sustigao umor te rezervni igrači nisu bili na visini zadatka. Na kraju je ekipa DIF- a zasluženo slavila možda i previsokim rezultatom, ali ipak čestitke na pobjedi. U nastavku prvenstva naš cilj je jasan, idemo na pobjedu u svakoj utakmicu i smatram da imamo kvalitet za drugo mjesto koje vodi u doigravanje. A poslije ko zna, lopta je okrugla i uz malo sreće možemo iznenaditi i neke od favorita ovog takmičenja“.

Sve utakmice četvrtog kola UNSA lige 2012 počele su minutnom šutnje u čast tragično preminulih Adnana Ćatića i Zlatana Handžića. Univerzitetsku ligu 2012 organizuje Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu koji je krovna studentska organizacija na Univerzitetu i koji zastupa svih 40. 000 studenata, uz pomoć uprave i studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. Liga je izazvala veliku pažnju javnosti, a sve fotografije sa utakmica i rezultati će biti objavljivani na najčitanijem sportskom portalu u BiH SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.