Zaza: Nisam razumio igru West Hama
Foto: EPA

Objasnio zašto je napustio londonski klub

Zaza: Nisam razumio igru West Hama

Endin Čaušević

Nekadašnji napadač Juventusa, Simone Zaza, odlučio je svoju karijeru nastaviti u dresu Valencije s kojom je potpisao trogodišnji ugovor.

Zaza je prošlog ljeta otišao na posudbu u West Ham, ali je u londonskom klubu proveo samo šest mjeseci nakon čega se vratio u Juventus. Ipak, ovaj napadač se nije dugo zadržao u Torinu, jer je Stara dama odlučila da ga pošalje u Valenciju na posudbu do kraja sezone.

Od ovog igrača mnogo se očekivalo u West Hamu, no na kraju se to pokazalo kao pogrešan potez. Nakon pola godine Zaza je konačno odlučio govoriti o dešavanjima dok je boravio u Londonu, te šta je presudilo da nakon samo šest mjeseci napusti ovaj klub.

"Veoma je važna adaptacija u fudbalu i ja nisam uspio da se navikem u West Hamu na stil igre. Ne znam, možda je bilo do mene ili jednostavno što nisam mogao da razumijem West Ham. Sada sam igrač Valencije i cilj mi je što prije da se vratim u staru formu", rekao je Zaza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi