Zbog Borussije dvojica igrača odbili Liverpool

Dembele i Pulišić izabrali Dortmund

Zbog Borussije dvojica igrača odbili Liverpool

E. Škorić

Mladi nogometaš Borussije Dortmund Ousmane Dembele otkrio je kako je odbio Liverpool i Leicester.

Dembele je, dok je igrao u Rennesu, bio na meti engelskih timova, ali se na kraju odlučio ipak za transfer u Borussiju Dortmund. 

Devetnaestogodišnji napadač sada ima učinak od pet golova i osam asistencija na 21 bundesligaškom meču.

"Vidio sam Kloppa u Parizu, ali rekao sam mu da sam odlučio da idem u Borussiju Dortmund. S Ranierijem je bila ista stvar", rekao je Dembele.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Istu je izjavu dao i Christian Pulišić, još jedan Borussijin biser kojeg su željeli na Anfieldu. Nakon toga je Liverpool doveo Sadija Manea i Wijnalduma za ukupno 53 miliona funti.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi