Zbog čega je Sampaoli na slatkim mukama što se tiče napada?

Nevjerovatna efikasnost šestorice igrača

Zbog čega je Sampaoli na slatkim mukama što se tiče napada?

Endin Čaušević

Selektor Argentine, Jorge Sampaoli, jučer je objavio širi spisak fudbalera koji konkurišu da se nađu u avionu za Rusiju gdje za mjesec dana počinje Svjetsko prvenstvo.

Spisak ove selekcije bio je u centru pažnje zbog špekulacija da će bez poziva ostati Mauro Icardi i Paulo Dybala. Međutim, i pored svih informacija iz Argentine na kraju je Sampaoli uvrstio ovaj dvojac na širi spisak, ali to još uvijek ne znači da će ići na Mundijal.

Što se tiče ofanzivne linije selektor Gaučosa je zaista na slatkim mukama. Naime, Lionel Messi, Sergio Aguero, Mauro Icardi, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala i Angel Di Maria iza sebe imaju odlične sezone što se tiče efikasnosti.

U svojim klubovima su pomenuti igrači briljirali, a u ovoj sezoni ukupno su postigli čak 182 gola. Messi je u dresu Barce da 47 golova, Sergio Aguero za City 31, Icardi u Interu 29, Higuain za Juve 27, Dybala je dodao jedan manje u dresu Stare dame, dok je Di Maria u ovoj sezoni za PSG postigao 22 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi