Zbog čega su navijači Nigerije izviždali Delea Allija?

"Odbjegli" nigerijski princ

Zbog čega su navijači Nigerije izviždali Delea Allija?

Endin Čaušević

Reprezentacija Engleske jučer je na Wembleyju sa 2:1 savladala Nigeriju u pripremnoj utakmici pred Svjetsko prvenstvo.

Englezi su do pobjede stigli golovima u prvom poluvremenu koje su postili Gary Cahill i Harry Kane, dok je jedini gol za Nigeriju početkom drugog dijela dao Alex Iwobi. Pored uzbuđenja na terenu veoma zanimljivo bilo je i na tribinama legendarnog stadiona u Londonu.

Naime, navijači Engleske bili su u čudu kada su čuli zvižduke od strane pristalica Nigerije svaki put kada je u kontaktu s loptom bio Dele Alli. Mnogi od njih nisu mogli da shvate zbog čega Nigerijci toliko ne vole Allija, ali nakon utakmice sigurno im se sve samo kazalo.

Dele Alli je imao priliku prije nekoliko godina da zaigra u dresu reprezentacije Nigerije s obzirom da je njegov otac Kehinde multimilioner i biznismen koji je rođen u Nigeriji. Ipak, očito je Dele postao omražena osoba u Nigeriji onog trenutka kada je izabrao da će igrati za Englesku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi