Zbog čega Wilshere neće igrati na Mundijalu?

Nije dobio poziv selektora Engleske

Zbog čega Wilshere neće igrati na Mundijalu?

E. Čaušević

Selektor selekcije Engleske, Gareth Southgate, objavio je spisak od 23 igrača na koje će računati na Svjetskom prvenstvu.

Southgate je uspio objavio spiska da podijeli javnost na Otoku, a prema mišljenju mnogih najveće iznenađenje je što na spisku nema veznjaka Arsenala, Jacka Wilsherea. Umjesto njega selektor Engleske odlučio je šansu dati igraču Manchester Cityja, Fabianu Delphu.

Navijači Engleske vjeruju da je Wilshere trebao imati prednost u odnosu na igrača Cityja jer je bio u dobroj formi u posljednje vrijeme u dresu Arsenala. Međutim, Southgate nije dijelio to mišljenje, te će Wilshere Mundijal pratiti preko malih ekrana.

Engleski mediji objavili su danas da je Southgate još prije dva mjeseca odlučio da Wilshere neće ići u Rusiji. To je bilo na prijateljskim utakmicama protiv Italije i Holandije koje su se igrale u martu. Southgate nije bio zadovoljan fizičkom spremom Wilsharea, te je navodno to najveći razlog što ga je izostavio sa spiska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi