Zbog Erdogana se pomjera termin sarajevskog derbija?

Konačna odluka će se znati danas

Zbog Erdogana se pomjera termin sarajevskog derbija?

Endin Čaušević

U posljednjem kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine sastaju se gradski rivali Željezničar i Sarajevo, a utakmica je trebala biti odigrana 20. maja na Grbavici.

Utakmicom vječnih rivala spustit će se zavjesa na još jednu sezonu Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Prema rasporedu Nogometnog saveza BiH meč se trebao igrati u nedjelju na Grbavici, ali prema svemu sudeći termin će biti pomjeren.

Naime, istog dana u sarajevskoj Zetri održava se miting turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i zbog toga je zatraženo od strane MUP-a KS da se meč Želje i Sarajeva igra neki drugi dan.

Međutim, to znači da će se sve utakmice morati pomjeriti jer je prema propozicijama Premijer lige BiH svi mečevi posljednjeg kola moraju se igrati u istom terminu. Izvršni odbor Saveza danas će raspravljati o ovoj temi, te donijeti konačnu odluku o terminu derbija i ostalih mečeva posljednjeg kola PL BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko se odluči da se derbi pomjeri onda se očekuje da se utakmica na Grbavici odigra u petak ili subotu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi