Zbog Karabatićevog klađenja, klub ostao bez sponzora

Firma 'Brother' otkazala sponzorstvo Montpellieru

Zbog Karabatićevog klađenja, klub ostao bez sponzora

A. Haznadarević

Afera s klađenjem oko rukometnog kluba Montpellier, u kojoj su glavni akteri Nikola Karabatić i njegov brat Luka, počinje imati i finansijske posljedice na sve sudionike. 

Naime, klub je ostao bez jednog od najvećih sponzora japanske firme Brother čiji su natpis igrači Montpelliera nosili na dresovima. 

 

"Moralne vrijednosti i poštenje su nam ključni, a u ovim okolnostima se više ne osjećamo članovima kluba", pojasnili su iz "Brothera" razloge prekida sponzorstva. 

 

Finansijske posljedice afere osjećaju i petorica igrača koji su u njoj sudjelovali. Tako su Nikoli i Luki Karabatiću, Primožu Proštu, Issamu Teju i Draganu Gajiću zamrznuti ugovori s klubom, piše francuski sportski list "L'Equipe". 

 

Osim toga, Nikola Karabatić doživio je još jedan udarac – francuski selektor Claude Onesta nije ga stavio, kao ni Samuela Honrubiu na spisak za dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2014., koje se igraju idući mjesec. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.