Zbog Krstanovića Zagrebu prijeti izbacivanje iz lige

Fudbaler Rijeke na Arbitražnom sudu dobio presudu

Zbog Krstanovića Zagrebu prijeti izbacivanje iz lige

Zagreb, Dražena Medića, slavio je u devetom kolu HNL-a protiv Istre na stadionu Aldo Dorsina rezultatom 2:1, ali i pored toga ovaj vikend neće pamtiti po dobrom. 

Napadač Rijeke Ivan Krstanović, dobio je spor sa Pjesnicima i ekipa iz Kranjčevićeve dužna je platiti bivšem fudbaleru 600.000 eura. 

Krstanović je 2011. godine prešao iz Zagreba u redove Dinama, a po ugovoru sa Zagrebom pripalo mu je 40 posto novca od transfera. Međutim Dražen Medić i Zagreb nisu uplatili pomenutu svotu novca Krstanoviću, pa je fudbaler slučaj predao na Arbitražni sud. 

Ukoliko Zagreb ne izvrši pomenutu uplatu, ekipi Dražena Medića, Disciplinska komisija mogla bi oduzeti licencu za takmičenje u HNL-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.