Zbog neplaćanja isključeni telefoni KS BiH
Slovenija vjerovatno neće pustiti Preldžića

Teška situacija u krovnoj kući bh. košarke

Zbog neplaćanja isključeni telefoni KS BiH

Iako je pred Košarkaškim savezom BiH vruće ljeto s obzirom na baraž muške reprezentacije BiH, a u pogonu bi se trebale naći i četiri mlađe selekcije, situacija u krovnoj kući bh. košarke odavno nije bila gora.

Kancelariji Saveza zbog neplaćenih računa isključeni su telefoni, a upravo bi se sada trebali obavljati razgovori sa potencijalnim kandidatima koji će braniti boje naše zemlje u baražu za plasman na „Eurobasket 2009“.

Da stvar bude gora, na spisku Jurija Zdovca, selektora Slovenije našlo se i ime igrača turskog Fenerbahčea Emira Preldžića, kojeg je naš Savez preko FIBA (i ne samo njega) pokušao vratiti u naš A tim.

Mirsad Đonlagić, član Predsjedništva KS BiH, kazao je za Avaz kako ne vjeruje da bilo ko opstruira djelovanje Saveza nego da je kriza posljedica nesnalaženja i slabog animiranja struktura koje mogu pomoći.

„Bio bih najsretniji kada bismo mogli naći osobu kakvu sportisti u Kantonu Sarajevo imaju u ministru Emiru Hadžihafizbegoviću. Nadam se da postoji još ljudi koji shvataju kakvu promociju naša država može praviti kroz sport, naročito kroz košarku“, naglasio je Đonlagić za Avaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.