Zbog silovanja Albanke Robinhu ostala otvorena samo jedna vrata
Foto: EPA

Jedna ponuda za brazilsku zvijezdu

Zbog silovanja Albanke Robinhu ostala otvorena samo jedna vrata

Midhat Šljivak

Nekada navjeća zvijezda brazilskog fudbala Robinho (33) nedavno je u Italiji osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja.

Bivša zvijezda Real Madrida, Manchester Cityja i Milana, osuđen je s još petoricom ljudi na dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja mlade Albanke u noćnom klubu u Milanu 2013. godine i ova osuda će očigledno imati dosta uticaja na karijeru iskusnog fudbalera.

On je presudu dočekao kao član Atletico Mineira. Nije želio sa ovim klubom da nastavi saradnju, a ni klub nije imao preveliku želju da mu ponudi novi ugovor nakon što je stigla vijest o kazni.

Mnogobrojni klubovi koji su bili zainteresovani za Robinhove usluge odustali su od transfera, ali je samo jedan spreman da ga dovede usprkos svemu. Radi se o njegovom nekadašnjem timu Santosu, čiji je predsjednik Jose Carlos Peres spreman da krene u pregovore.

Međutim, prvo želi da zakopa ratne sjekire sa Robinhom koje su nastale prethodnih dana jer je i Peres odbijao da iskusnom ofanzivcu ponudi ugovor i nazvao ga je silovateljem, te je tražio da prvo dokaže da nije kriv.

Ipak, kako je to praktički nemoguće, Peres je popustio i odlučio je da se izvine Robinhu, te je spreman na razgovore i spremio je ponudu nekadašnjoj zvijezdi brazilskog fudbala.

Robinho je karijeru počeo u ovom klubu. Igrao je za prvi tim tri godine, a 2005. godine otišao je u Real Madrid kao nova velika stvar brazilskog fudbala.

Međutim, nikad nije postao ono što mu se predviđalo. Igrao je potom za City i Milan, dva puta se vraćao u Santos, igrao je u Kini, a posljednjih godinu dana igrao je za Atletico Mineiro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi