Zbog skandiranja ustašama Hajduk će biti kažnjen

Zbog skandiranja ustašama Hajduk će biti kažnjen

Adnan Beganović

Nogometni klub Hajduk, čije boje brani i bh. reprezentativac Avdija Vršajević, kažnjen je s 15.000 kuna zbog toga što su njegovi navijači u utakmici sa Istrom koristili pirotehnička sredstva.

Međutim, to nije sve. Hajduk očekuje i velika kažna zbog toga što su njegovi navijači na utakmici sa Osijekom večičali ustaški pokret.

"Po prijavi delegata utakmice 17. kola Hajduk - Osijek, Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević pokrenuo je postupak protiv HNK Hajduk kao organizatora utakmice zbog neprimjerenog skandiranja gledatelja u 26. i 29. minuti (“za dom spremni” i “ajmo ustaše”) iniciranog od strane navijačke skupine Torcida te bakljade napravljene od strane istih gledatelja u 60. minuti utakmice. Klubu je ostavljen rok od 3 dana za očitovanjem po navedenim događajima. Nakon provedenog disciplinskog postupka, Disciplinski sudac donio je odluku o kažnjavanju HNK Hajduk novčanom kaznom u iznosu 15.000 kuna zbog upotrebe pirotehnike od strane navijačke skupine Torcida u više navrata na utakmici 16. kola Hajduk - Istra 1961 (recidiv u tekućem prvenstvu)", navodi se u saopštenju Hrvatskog nogometnog saveza.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.