Zbunjeni Platini Ronaldu htio dati dvije medalje

Greška predsjednika UEFA-e

Zbunjeni Platini Ronaldu htio dati dvije medalje

Fudbaleri Real Madrida, aktuelnog šampiona Evrope, pobjedom od 2:0 nad Sevillom, aktuelnim osvajačem Kupa UEFA, osvojili su prvi trofej u novoj sezoni. Pehar evropskog Super Cupa Kraljevima su donijela dva gola Cristiana Ronalda. 

Portugalac je pokazao da je loša forma iz finiša prošle sezone i sa Svjetskog prvenstva iza njega, te da će i ove sezone biti prva zvijezda i uzdanica kraljevskog kluba.

Zanimljiva scena desila se na Millenium stadionu u Cardiffu prilikom dodjele medalja. Naime, predsjednik UEFA-e Michael Platini, očito zbunjen, Cristianu Ronaldu krenuo je dati i drugu medalju nakon što mu je jedno prethodno uručio. Možda je Francuz mislio da svaki gol vrijedi za jednu medalju, obzirom daj je portugalski fudbaler dao oba gola za pobjedu Reala.

MYeZqiihebu

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.