Zdenko Grbavac: Da sam birao ne bih bolje izabrao

Selektor reprezentacije nakon obavljenog ždrijeba

Zdenko Grbavac: Da sam birao ne bih bolje izabrao

A. Beganović

Večeras je naša juniorska rukometna reprezentacija saznala protivnike na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u našoj zemlji. 

Selektor našeg tima Zdenko Grbavac rekao je kako je jako zadovoljan ždrijebom, te da ni sam ne bi izabrao bolje protivnike. 

 

"Zadovoljan sam ždrijebom, da sam sam birao ne bih bolje izabrao. Prije žrijebanja željeli smo Kongo iz šešira jedan i želja nam se ostvarila," rekao je Zdenko Grbavac i dodao:

 

"Mislim da ćemo se mi i Slovenija boriti za prvu poziciju, ne treba otpisivati ni Mađarsku koja tradicionalno dobro radi sa mladima, ali mislim da imamo dobre izglede za jedno od prva dva mjesta, koje bi nam olakšalo put u samu završnicu," rekao je selektor i nastavio:

 

"Ukoliko bi zauzeli jedno od prva dva mjesta u našoj grupi, mislim da bi smo izbjegli Švedsku i Španiju i to bi nam otvorilio put u četvrtfinale," riječi su Grbavca.

 

Početkom šestog mjeseca počinju pripreme naše reprezentacije za ovo Svjetsko prvenstvo. 

 

"Devetog juna krećemo sa pripremama, imat ćemo tri ciklusa priprema po desetak dana. Odigrat ćemo mnogo prijateljskih utakmica. Imamo kvaliteta i potrebno nam je samo malo sreće. Ovo Svjetsko prvenstvo je nešto najbolje što se moglo dogoditi našem rukometu i našoj zemlji," rekao je Grbavac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.