Zdovc najbolji trener Eurocupa

Nakon Ace i Cedevite

Zdovc najbolji trener Eurocupa

Nekadašnji trener Bosne i reprezentacije Slovenije Jure Zdovc proglašen je za najboljeg ovosezonskog trenera kada je u pitanju takmičenje u okviru Eurocupa.  

Ovaj 44-godišnji trener Spartak St. Petersburga je u ovogodišnjem izdanju Eurocupa u prvoj fazi zabilježio sve pobjede, dok je u drugoj poražen samo jednom i to od Banvita. U četvrtfinalu su bili bolji od Nymburga. U polufinalu Spartak za protivnika ima sastav Himkija.

 

Jure Zdovc je u svojoj karijeri vodio još Split, Iraklis, Geoplin Slovan, Bosnu i Union Olimpiju. Ovo priznanje je preuzeo od Aleksandra Petrovića (Cedevita), prije njih najbolji treneri su bili Oktay Mahmuti (Benetton) i Ilias Zouros (Panellinios).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.