Zdovc napravio incident

Zaradio isključenje

Zdovc napravio incident

D. Rakanović

Potencijalni selektor seniorske košarkaške reprezentacije BiH Jure Zdovc napravio je novi incident. 

Trener AEK-a Zdovc je na sinoćnjoj utakmici osmine finala FIBA Lige šampiona protiv Monaca zaradio direktno isključenje. 

Temperamentni Slovenac nezadovoljan suđenjem sredinom treće četvrtine je ušao duboko u teren kako bi se raspravio sa sudijom. Igrači AEK-a su zaustavili trenera kako cijela situacija ne bi eskalirala u fizički sukob, a Zdovc je zaradio isključenje.

Podsjetimo, ovo nije bio prvi incident Zdovca, prošle sezone je Slovenac zamalo se fizički obračunao sa svojim Amerikancem Taureanom Greenom, a početkom ove godine Zdovc je na time-outu ošamario Dimitriosa Mavroeidisa.

Na kraju, Monaco je slavio rezultatom 95:87 i plasirao se u četvrtfinale FIBA Lige šampiona, s obzirom da je prva utakmica završena pobjedom AEK-a od jedan razlike (69:68).



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi