Zdravko Mamić poručuje: Samo da ne dođe do duela Dinama i Zvezde

Nekadašnji prvi čovjek Dinamo Zagreba

Zdravko Mamić poručuje: Samo da ne dođe do duela Dinama i Zvezde

Nekadašnji prvi čovjek Dinamo Zagreba Zdravko Mamić rekao je u razgovoru za Informer da ne bi volio vidjeti duel Dinama i Crvene Zvezde u play offu Lige šampiona, ali isključivo zbog fudbalskih razloga.

Podsjetimo, Dinamo i Zvezda su se plasirali u 3. pretkolo Lige šampiona i samo ih jedan korak dijeli od play offa za ulazak u grupnu fazu. Mamić bi volio da u tom posljednjem kolu Dinamo izbjegne beogradsku ekipu zato što smatra da se radi o veoma kvalitetnom protivniku.

"Nikako ne bih volio da Dinamo izvuče Zvezdu i to isključivo iz fudbalskih razloga. Gledao sam i zimus Zvezdu, znam da su neki igrači otišli, ali došle su zamjene. Podatak da crveno - bijeli ove sezone nisu primili nijedan gol dovoljno govori".

"Teško bi u ovom trenutku bilo procijeniti ko bi prošao dalje. Naravno, navijao bih za Dinamo, ali bile bi to dvije teške utaikmice. Zvezda je već iskusna, pa su na njenoj strani i kvalitetni igrači. S druge strane, Dinamo ima mladu ekipu, ne znam da li bi pobijedilo iskustvo ili mladost. Zbog toga bih volio nekog drugog rivala", poručio je Mamić za srbijanski Informer i poželio sreću objema ekipa da prođu treće pretkolo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Zvezda u trećem pretkolu igra protiv Spartaka iz Trnave, a Dinamo protiv Astane i obje ekipe su favoriti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi