Zdravko Mamić preuzima klub iz Slovenije?

Potencijalni spasitelj Rudara

Zdravko Mamić preuzima klub iz Slovenije?

Rudar iz Velenja je u velikim finansijskim problemima, a kao potencijalni spasistelj spominje se Zdravko Mamić.

Slovenački fudbaler Zoran Pavlović, koji je svojevremeno nastupao za Rudar i Dinamo, namjerava spasiti svoj matični klub i već je dogovorio sastanak sa potencijalnim ulagačima iz Ukrajine, međutim ne isključuje ni mogućnost da se u finansiranje uključi i Zdravko Mamić. 

"Najvažnije je, da su ljudi iz Ukrajine zainteresovani za saradnju. Pričao sam s njima preko telefona i iduće sedmice bi trebali stići u Velenje na sastanak. Nisu 'šalabajzeri' nego sposobni ljudi", kazao je Zoran Pavlović koji se nada da bi Ukrajinci do marta Rudaru trebali osigurati 200.000 eura. 

Ovaj rođeni Tuzlak ima u rukavu još jednog zanimljivog aduta.

"Ako dogovor s Ukrajincima slučajno propadne, ima i drugih opcija. Mogao bih kontaktirati Zdravka Mamića iz Dinama, osobno se pozajemo, ali ova opcija trenutno nije u prvom planu. Ako bih doveo Mamića u Velenje, to bi bio pravi biznis i atrakcija. Rudar bi u tom slučaju bio jedini klub koji bi mogao parirati Mariboru", zaključio je Zoran Pavlović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi