Zdravku Mamiću šest i po godina zatvora!
Nepravomoćna presuda Županijskog suda u Osijeku (Foto: EPA)

Zbog malverzacija u Dinamu

Zdravku Mamiću šest i po godina zatvora!

Midhat Šljivak

Zdravko Mamić osuđen je na šest i po godina zatvora zbog malverzacija u poslovanju NK Dinamo Zagreb.

Uz Mamića su za krađu novca iz Dinama osuđeni njegov brat Zoran, direktor Hrvatskog nogometnog saveza i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović te poreznik Milan Pernar.

Zoran Mamić je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci,  Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca, a Damir Vrbanović na tri godine.

Oduzeta im je i stečena imovinska korist, a Zdravko Mamić mora vratiti 52 miliona kuna.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mamić je, sa svojim klanom optužen da je iz GNK Dinamo izvukao 116 milijuna kuna putem transfera hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena, te je oštetio državni proračun za 12,2 milijuna kuna neobračunatog poreza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi