Zeba donio Slobodi veliku pobjedu u Mostaru

Prekid u Mostaru, Velež nije izdržao

Zeba donio Slobodi veliku pobjedu u Mostaru

Edmir Škorić

Susret Veleža i Slobode u 23. kolu Premijer lige je, nakon nekoliko prekida, završen rezultatom 2:1 u korist gostiju.

Sloboda je gostovala ekipi koja je davno prežaljena i koja dugo, dugo vremena nikome nije uzela bod. Ipak, mladi igrači mostarske ekipe pružili su žestok otpor Tuzlacima, koji su na kraju uspjeli da dođu do velike pobjede (2:1).

Nakon 10 minuta igre postignut je pogodak i, na iznenađenje mnogih ljubitelja nogometa u našoj zemlji, lopta je završila u mreži Slobodinog golmana Pirića. Naime, Novo Papaz je pogodio za slavlje Red Armyja, koji slavi 35. rođendan.

Upravo to slavlje domaćih navijača prouzrokovalo je dosta problema, pošto je sudija u više navrata morao da prekida utakmicu. Zbog velike bakljade, utakmica se zamalo skroz prekinula u 73. minuti.

Prekid je trajao 15-ak minuta, a utakmica je nastavljena tek nakon što je policija ispraznila tribinu s domaćim navijačima. Do prekida je rezultat  bio 1:1, a nakon prekida uslijedili su žestoki napadi Tuzlaka.

Nakon nekoliko promašenih šansi, Zeba u 97. minuti glavom zabija za velika tri boda Slobode. Na 1:1 je prethodno u 42. izjednačio Kostić.

Velež - Sloboda 1:2 (Papaz 10/ Kostić 42, Zeba 97)

Velež: Bobić, Mahinić, Jazvin, Kodro, Serdarević, Rovčanin, Jakupović, Isić, Lukomirak, Količić, Papaz. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Haurdić, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Ahmetović, Veselinović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi