Mali gradski derbi na Grbavici, Sloboda gostuje u Mostaru

Zanimljivo će biti i u Banjoj Luci

Mali gradski derbi na Grbavici, Sloboda gostuje u Mostaru

Ovog vikenda na rasporedu je 23. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, koje će ponuditi šest utakmica u subotu i dvije u nedjelju.

Najzanimljivija utakmica igra se na Grbavici, gdje će Željezničar u ulozi favorita dočekati Olimpic u malom gradskom derbiju. Ovaj meč će biti interesantan i po povratku Milomira Odovića na stadion gdje je proveo najljepše dane svoje trenerske, ali i igračke karijere, i nema sumnje da novi trener Vukova dobro poznaje Plave., koje je vodio u prvom dijelu jesenjeg dijela sezone.

Željezničar je na proljeće odigrao šest utakmica i upisao je svih šest pobjeda. Među navijačima ovog kluba vlada euforija i još uvijek tinja kakva-takva nada da bi se možda čak mogla osvojiti i titula, iako je zaostatak za vodećim (pre)velik. Izlazak u Evropu kroz ligu postao je realna opcija i stoga će za Željezničar današnji meč biti od velikog značaja, kao i svaki do kraja sezone. Sa druge strane, Olimpic se vratio u ravnopravnu borbu za opstanak ali je u prošlom kolu kiksao u direktnom ogledu sa konkurentom (Vitez 0:0), pa vukovi na Grbavici žele popraviti dojam.

Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci će snage odmjeriti Borac i Sarajevo. Stari fudbalski rivali još iz doba bivše Jugoslavije imaju bogatu historiju međusobnih okršaja, a u posljednjih nekoliko sezona su odigrali veliki broj važnih utakmica. Borac na proljeće igra mnogo bolje, uvezao je dvije pobjede i pun samopouzdanja dočekuje Sarajevo, koje je u proteklom periodu prošlo kroz buran period.

I jedna i druga ekipa su nedavno dobile novog trenera - Borac Borčeta Sredojevića a Sarajevo Almira Hurtića, pa će biti zanimljivo vidjeti koji će stručnjak izaći kao pobjednik iz duela u kojem uloga blagog favorita pripada gostima sa Koševa.

Dva prvoplasirana tima u ovom kolu idu u goste. Zrinjski će se u Istočnom Sarajevu sastati sa uvijek neugodnom Slavijom, koja se nalazi pet bodova udaljena od opasne zone, dok je Sloboda u Vrapčićima gostovati već prežaljenom Veležu. Tuzlacima ipak neće biti lako, posebno kada se u obzir uzme i atmosfera koja se stvorila među navijačima mostarskog kluba, koji će danas u velikom broju na stadionu proslaviti 35. rođendan.

Zanimljivo bi trebalo biti i u Bijeljini, gdje će Radnik dočekati Travnik. Ekipa Slavka Petrovića silno želi prekinuti negativni niz od tri utakmice bez pobjede ali i postignutog gola, dok bi se Travnik eventualnom iznenađujućom pobjedom vratio u borbu za opstanak. Vitez će u derbiju začelja dočekati Drinu, dok će Rudar u Prijedoru odmjeriti snage sa Čelikom.

Posljednju utakmicu 23. kola odigrat će u Doboju kod Kaknja Mladost i Široki Brijeg, koji su se nedavno sastajali i u okviru četvrtfinala Kupa BiH. Nema sumnje da se ove dvije ekipe dobro poznaju i očekuje nas duel u kojem su moguća sva tri znaka. 

Raspored utakmica 23. kola

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Subota: Željezničar - Olimpic (16:00), Vitez - Drina (16:30), Radnik - Travnik (16:30), Rudar - Čelik (16:30), Velež - Sloboda (16:30), Borac - Sarajevo (18:30).

Nedjelja: Slavija - Zrinjski (15:00), Mladost DK - Široki Brijeg (16:30).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi