Zeba: Jači smo u odnosu na meč sa Zrinjskim

Široki Brijeg stiže na Otoku

Zeba: Jači smo u odnosu na meč sa Zrinjskim

S. Mlaćo

Nakon prvog kola i tijesnog poraza od Zrinjskog u Mostaru rezultatom 1:0, fudbaleri Olimpika će narednom kolu na Otoci ugostiti Široki Brijeg. Utakmica je na rasporedu u subotu od 17:30, a meč je najavio jedan od najiskusnijih u timu Olimpika Zajko Zeba.

"Prva kola su uvijek najteža. Zrinjski je sigurno bio favorit protiv nas, ali mi smo odigrali jednu borbenu utakmicu, vrlo kvalitetnu, čak smo imali i svoje prilike koje smo propustili. Mogli smo doći neporaženi iz Mostara, ali šta je tu je. Mi idemo dalje, a nas u subotu očekuje utakmica sa Širokim Brijegom. Mislim da smo, u odnosu na utakmicu sa Zrinjskim, jači sigurno 30-40 posto. Tu su i neki novi igrači, pa se nadam da ćemo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu i dati sve od sebe da dođemo do prvih bodova", kazao je Zajko Zeba.

Prvotimac Olimpika se potom osvrnuo na kvalitete Širokog Brijega.

"Široki sigurno ima svoje kvalitete, a mi smo protiv njih igrali utakmicu Kupa BiH, odnosno posljednju utakmicu prije nego se desila ova pauza. Oni sigurno imaju i neke slabosti, a mi ćemo ih probati iskoristiti. Kvalitetan su protivnik, respektujemo ih, ali nikoga se ne bojimo. Mislim da i mi imamo određeni kvalitet i nadam se da ćemo doći do pobjede", kazao je Zeba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iskusni veznjak je prokomentarisao igranje bez publike i COVID-19 protokol kojeg se moraju pridržavati svi klubovi u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

"Sigurno da nema nikakvog smisla igrati bez publike, gledalaca, ali šta možemo. Ovo je neka situacija koja je zadesila cijeli svijet, pa se i mi moramo tome prilagoditi. Trebamo se čuvati jer zdravlje je najpreče, a fudbala će sigurno biti. Nedostaju gledaoci, navijači, ali šta je tu je", kazao je prvotimac Olimpika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi