Zec: Do kraja sedmice ću znati ime novog kluba

Mladi napadač za SportSport.ba

Zec: Do kraja sedmice ću znati ime novog kluba

Nešto više od dvije sedmice ostalo je do početka Premijer lige BiH, a mnogi klubovi još nisu zaključili igrački kadar s kojim će nastupiti u narednoj sezoni. Mnogo dobrih igrača je slobodno na tržištu, te su brojni klubovi još u potrazi za kvalitetnim igračima.

Jedan od najtraženijih igrača u ovom prelaznom roku je svakako mladi reprezentativac BiH, sjajni 20-godišnji nadapač Asim Zec.

Ovaj brzonogi ofanzivac, koji je u svojoj karijeri pored bugojanske Iskre nastupao i za ekipu Hradec Kralove, prošlu polusezonu uspješno je nastupao za sarajevski Olimpic, gdje je u 11 nastupa u Premijer ligi postigao šest golova, a dodao je i još jedan pogodak u okviru Kupa protiv Širokog Brijega.

O nastavku karijere i planovima za naredni period, ovaj igrač govorio je u razgovoru za SportSport.ba

"Trenutno sam slobodan igrač, ali imam mnogo ponuda iz naše Premijer lige, te nekolicine klubova iz inostranstva. Dva puta dnevno treniram i održavam formu, tako da gdje god da odem sigurno ću na pripreme doći spreman i pun motiva. Svjestan sam da je sve manje vremena do početka mnogih liga u Evropi, te sam uvjeren da ću do kraja sedmice saznati ime novoga kluba", kaže Zec.

Nakon sjajnih nastupa u Olimpicu, mnogi ga porede s bratom Erminom.

"Ermin je imao sjajnu prošlu sezonu u Turskoj i ima veliki broj ponuda, tako da vjerujem da će karijeru nastaviti u boljem i većem klubu. Ja se nadam da ću nadmašiti mog starijeg brata, ali ja imam svoj put u karijeri i nadam se da ću daleko dogurati. Imamo mnogo sličnosti, obojica smo napadači, brzina nam je najjača karika, a Ermin sjajno igra i glavom što je pokazao u prošloj sezoni. Moje ambicije za naredni period su vezane za standardne igre u klubu, te poziv selektora mlade reprezentacije Vlade Jagodića", kazao je u razgovoru za SportSport.ba jedan od najtalentovanijih mladih igrača u našoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.