Zec: Godi mi interes, ali sačekajmo kraj sezone

Briljira u dresu Slobode

Zec: Godi mi interes, ali sačekajmo kraj sezone

Asim Zec u proljetnom dijelu sezone igra fantastično. Na najbolji mogući način Zec je nadomjestio odlazak Krpića i sa devet postignutih pogodaka je najbolji strijelac Slobode, a posebno upečatljivu igru je pružio u prošlom kolu protiv Željezničara. 

Mlađi brat bivšeg bh. reprezentativca Ermina Zeca je sa dva pogotka bio prava noćna mora za izabranike Slavka Petrovića. 

"Iako sam postigao dva pogotka protiv Željezničara, ne želim sebe stavljati u prvi plan. To je isključivo plod rada i igre čitave ekipe, ali svakako da ostaje žal zbog toga što smo ispustili priliku da osvojimo sva tri boda. Šta je, tu je... Idemo dalje", kazao je 23-godišnji Zec. 

Napadač rođen 1994. godine je od devet pogodaka sedam postigao u drugom dijelu sezone. 

"Drugi dio sezone sam odlično otvorio. Tokom pripremnog perioda sam radio naporno i dobro sam se spremio, tako da je to jedini recept za igre koje pružam sada. Nadam se da ću tako nastaviti i dalje." 

Dolazak Jagodića na kormilo Slobode je godio Zecu. Na ukazano povjerenje odgovara na najbolji način. 

"Sigurno da mi godi igranje pod vodstvom Jagodića. Zna kako da me probudi kada se uspavam i stvarno sve pohvale za njegov rad. Polazi mu za rukom da izvlači maksimum iz svakog igrača. Šta je promijenio u odnosu na period kada je Musemić bio trener, teško je komentarisati, jer svaki trener ima svoje metode i vizije", ističe Zec. 

Nije tajna da se Zec nalazi na listi želja najboljih klubova u BiH. 

"Interesovanja svakako ima i to mi godi, ali ne opterećujem se eventualnom promjenom sredine. Sve stvari oko karijere sam prepustio svom zastupniku u kojeg imam povjerenje i vidjet ćemo šta će donijeti ljetni prijelazni rok. U ovom trenutku sam fokusiran isključivo na Slobodu." 

U Tuzli se osjeća odlično, kao kod kuće.

"Život u Tuzli je lijep. Dobro sam se prilagodio i o samom gradu mogu reći samo najljepše. Osim toga, sve mi odgovara, ljudi, navijači...", kazao je Zec.

Borbu za titulu se nije usudio da prognozira. 

"Ove sezone borba za titulu je mnogo neizvjesna i teško je predviđati ko bi mogao prvi proći kroz cilj. Klubovi koji se bore za titulu su izrazito kvalitetni i ko na kraju završi prvi, sigurno neće biti nezasluženo." 

Na kraju razgovora Zec se dotakao i predstojeće utakmice protiv Sarajeva. 

"Sarajevo je jedan odličan tim i svjesni smo da nas očekuje teška utakmica. Spremamo se dobro za meč na Koševu, a za razliku od Sarajeva, igrat ćemo potpuno rasterećeno s nadom da možemo napraviti dobar rezultat", riječi su Zeca koji je prve nogometne korake napravio u bugojanskoj Iskri. 

Zec je u Premijer ligi BiH još imao priliku igrati za Velež, Čelik, Olimpic i Travnik, a jedno vrijeme je boravio i u Češkoj. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi