Zec: Hajduku neće biti lako

Uoči prvog finalnog susreta Kupa Hrvatske

Zec: Hajduku neće biti lako

Adnan Beganović

Pored naše Premijer lige danas će mnogi zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu s punim pravom baciti pogled i na prvi finalni susret hrvatskog Kupa. Naime, na Poljudu će snage odmjeriti dva kluba, Hajduk i Šibenik, čije boje brani veliki broj bh. internacionalaca.

Hajduk u ovaj susret ulazi kao favorit, no najbolji igrač momčadi iz Krešimirovog grada, Ermin Zec, smatra da će njegova momčad zadati mnogo problema Ibričiću i društvu.

"Ako mislimo grijati nadu u uspjeh, onda na Poljudu naša igra mora biti na mnogo višem nivou od one kakva je bila igra u subotu. Izuzetno poštujem moje izravne suparnike, nadarenog Maloču i Buljata, a drag mi je i njihov kompliment kako sam im bio opasniji od Mandžukića", rekao je za Slobodnu Dalamciju Ermin Zec i dodao:

"Subotnji prvenstveni duel sa Hajdukom pokazao je da je teško zabijati golove ako ti cijela momčad nije u uobičajenoj formi. Uspjehu u Splitu bit ćemo bliži, ako izdržimo prvih dvadeset minuta očekivanog Hajdukova pritiska, te ako zabijemo gol. Ako bude sve normalno, a nema razloga da ne bude, vjerujem da će Splićani imati muke s nama. Vjerujem da ću na Poljudu imati više prostora i više dubinskih lopti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije