Zec i Alispahić donijeli pobjedu Šibeniku

13. kolo HNL-a

Zec i Alispahić donijeli pobjedu Šibeniku

Edmir Škorić

Odigrane su večeras i posljednje četiri utakmice 13. kola HNL-a, a u malom derbiju Šibenik je golom Alispahića savladao Karlovac. Gostujuće trijumfe ostvarili su Slaven Belupo i Osijek.

Dva najugodnija iznenađenja ove sezone u HNL-u, Šibenik i Karlovac, susreli su se večeras a pobjedu Šibeniku  i ovaj put je donio bosanskohercegovački dvojac. Ermin Zec petom je proigrao za Alispahića koji postiže prelijep pogodak za tri boda sa kojim su se Šibenčani dodatno približili vodećem Dinamu.

Zagreb je na domaćem terenu bio uspješniji od Croatia Sesvete. Pjesnici su poveli golom Krstanovića, da bi početkom drugog dijela Davor Vugrinec povisio na 2:0. Guja smanjuje na 2:1 sredinom drugog dijela, Pejić u 80. minuti vraća dva gola razlike Zagrebu. Agić minut prije kraja ponovo smanjuje, a Sovšić rješava pitanje pobjednika golom u 90. minuti.

U Varaždinu su gledaoci vidjeli dva crvena kartona i tri gola. Pocrvenio je najprije Punčec za domaće (36. minuta), a Ibriks u istoj minuti pogađa za vodstvo gostiju iz Osijeka. Prahić je u 85. minuti izjednačio za Varteks, a onda gosti dolaze do pobjede golom Nikšića, iako su par minuta ranije zaradili crveni.

Na Kantridi kao i u Zagrebu također dosta golova. Nakon osam minuta gosti su poveli i to golom Poredskog. Pamić i Dalović preokrenuli su rezultat, a onda su gosti iz Koprivnice ponovo vratiti rezultatsku prednost (2:3). Odlučujuće golove postigli su Csizmadia i Tepurić.

13. kolo HNL-a:
Cibalia - Međimurje 3:0
Lokomotiva - Zadar 1:0
Hajduk - Dinamo 2:1
Zagreb - Sesvete 4:2
Rijeka - Slaven Belupo 2:3
Šibenik - Karlovac 1:0
Varteks - Osijek 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.