Zec i dalje ispred Moralesa

Kapiteni biraju

Zec i dalje ispred Moralesa

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački napadač Ermin Zec i dalje je vodeći u izboru za najboljeg igrača hrvatske fudbalske lige, kojeg biraju kapiteni svih 16 prvoligaških klubova.

Danas je glasao kapiten zagrebačke Lokomotive, Željko Sopić, koji je napadaču Šibenika dao dva boda, no i to je bilo dovoljno da Zec poveća svoju prednost u odnosu na drugoplasiranog Pedra Moralesa jer Sopić fudbaleru Dinama nije dao niti jedan bod.

Bosanskohercegovački internacionalac nakon što je glasalo 9 kapitena hrvatskih prvoligaških klubova drži prvu poziciju sa 50 bodova, dok je već spomenuti Morales drugi sa 46, a na trećem mjestu je mladi igrač Osijeka Domagoj Vida sa 40 bodova.

Najbolji igrač Hajduka, bh. reprezentativac Senijad Ibričić, u ukupnom poretku trenutno zauzima 5. mjesto sa 22 boda.

Trenutni poredak:

1. Ermin Zec (Šibenik) 50 bodova
2. Pedro Morales (Dinamo) 46
3. Domagoj Vida (Osijek) 40
4. Milan Badelj (Dinamo) 24
5. Senijad Ibričić (Hajduk) 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti