Zec i društvo "razbijeni" na Maksimiru

Derbi 14. kola HNL-a

Zec i društvo "razbijeni" na Maksimiru

Edmir Škorić, foto: Ivan Klindić

Derbi 14. kola HNL-a večeras su odigrali vodeći Dinamo i drugoplasirana momčad prvenstva Šibenik. Ermin Zec i nejgovi suigrači nadali su se povoljnon rezultatu, no Šibenčani su naprosto razbijeni na Maksimiru (5:0).

Dinamo je u ovu utakmicu ušao sa dozom nervoze, nakon što su se Modri, kao i obično, "prije vremena" oprostili od Evrope, a tu je i dosta povreda među kojima se najviše ističe nedostatak Marija Madžukića i Igora Bišćana.

Drugoplasirani Šibenik koji je do ove utakmice imao dva boda zaostatka za Zagrepčanima i nadu da mogu pobjedom zasjesti na čelo, predvođen je mladim bh. golgeterom Erminom Zecom. No, Zec, Alihodžić i društvo nisu se večeras naigrali.

Prizemnim udarcem već u 6. minuti Morales pogađa desni donji ugao Blaževića, i već je bilo jasno da Modri neće prepustiti svoje mjesto. Tomečak je u osamnaestoj minuti dobro uposlio Sivonjića, inače prepoznatoljivog po velikom promašaju, a ovaj put mladi Dinamov napadač bio je siguran. Zec je u tridesetoj minuti imao dobru priliku, no lopta je od Fuštara pomjerila smjer i otišla u nepovrat.

Treći pogodak Dinamo pogađa u 36. minuti kada je Slepilka proigrao Kramarića, ovaj šutirao prema golu, lopta se na putu do Blaževića odbila od odbrane gostiju i završila u mreži gostiju. Potpuni razor gostiju napravljen je tri minute prije kraja prvog dijela kada Badelj na asistenciju Slepičke pogađa za 4:0.

Konačnu "petardu" u mreži Blaževića ugurao je Barbarić. Morales je izveo korner, Barbarićev udarac odbila odbrana Šibenika, a onda ljevicom mladi štoper domaćih pogađa za 5:0. Da stvar za  goste bude još gora pobrinuo se Jurčević koji je dvadesetak minuta prije kraja zradio crveni karton.

Dinamo - Šibenik 5:0 (Morales 6, Sivonjić 18, Kramarić 36, Badelj 42, Barbarić 68)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti