Zec i Gabala uspjeli, Zukanović i Sampdoria nisu

Evropska liga, 3. pretkolo

Zec i Gabala uspjeli, Zukanović i Sampdoria nisu

Sampdoria, za koju je nedavno potpisao bosanskohercegovački reprezentativac Ervin Zukanović, nije uspjela dostići prednost Vojvodine i tako napraviti čudo u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Evropske lige. 

Italijanski klub je na stadionu "Karađorđe" slavio rezultatom 2:0 i minimalno vodstvo imao je već nakon 15. minuta igre. Strijelac za Sampdoriju bio je Eder, da bi u 71. minuti na 2:0 povisio Muriel. 

Iako su izabranici Waltera Zenge u nastavku utakmice svim naporima pokušavali postići još dva pogotka, igrači Vojvodine su djelovali dosta mirnije i gostujućem timu nisu dozvoljavali da ozbiljnije ugroze njihov gol. Na kraju su favorizovanu Sampdoriju zasluženo eliminisali iz Evropske lige i plasirali se u naredni krug. 

Ervin Zukanović je odigrao cijeli susret za Sampdoriju i njegova epizoda u Evropskoj ligi trajala je svega sedmicu dana, dok je drugi bh. reprezentativac Ermin Zec sa svojom Gabalom izborio prolaz u play-off. 

Azerbejdžanskom prvoligašu bio je dovoljan minimalan trijumf protiv Apollona, a jedini pogodak na utakmici postigao je Husenyov u 80. minuti. Bh. reprezentativac Ermin Zec, koji je u Gabalu stigao prije desetak dana, priliku za igru je dobio deset minuta prije, kada je zamijenio Antonova. 

Na kraju dodajmo da je Borussia Dortmund bez mnogo problema nadigrala austrijski Wolfsberger i na kraju slavila s visokih 5:0. Vodeći pogodak za njemački klub postigao je Reus u 48. minuti utakmice, a u nastavku susreta u listu strijelaca su se upisali Aubameyang i Mkhitaryan (tri pogotka).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.