Zec: Nadam se da ću izboriti novi poziv selektora Sušića

Prvotimac Genčlerbirligija za SportSport.ba

Zec: Nadam se da ću izboriti novi poziv selektora Sušića

A. Haznadarević

Bh. internacionalac u dresu turskog Genčlerbirligija Ermin Zec, standardan je u najjačoj postavi svoje momčadi koja bilježi solidne rezultate u dosadašnjem dijelu sezone, i nada se da će nastaviti sa dobrim igrama te tako zaslužiti novi poziv selektora Safeta Sušića.

Genčlerbirligi nakon trinaest odigranih kola za vodećim Galatasarayem zaostaje sedam poena, te se trenutno nalazi na desetoj poziciji. Ipak, u nastavku sezone Zec očekuje proboj svoje momčadi prema vrhu tabele.

 

"Dobro smo startovali, a onda napravili par kikseva koje nismo smjeli. Sasvim sigurno, da nismo doživjeli ta dva poraza bili bi među prve tri ekipe. U nastavku nas čekaju teški ispiti, ali vjerujem da ćemo ostvariti dobre rezultate".

 

Naš internacionalac je standardan u svojoj momčadi, a kako je došlo do promjene formacije momčadi, i Zec je dobio nešto drugačiju ulogu u ovoj sezoni, pa sada igra na poziciji lijevog veznog.

 

"U formaciji 4-4-2 sam dolazio više do izražaja, ipak sada sam se navikao igrati lijevog veznog i dosta mi paše ta pozicija, postigao sam tri gola i tri asistencije", kaže Zec.

 

Dvadesetčetverogodišnji bh. ofanzivac u posljednje vrijeme je pao u drugi plan selektora Safeta Sušića, međutim nada se da će sa dobrim nastupima uskoro zaslužiti ponovni poziv među Zmajeve, čije nastupe u kvalifikacijama za Mundijal pažljivo prati:

 

"Dosta godina sam bio u reprezentaciji i svakako da je pratim. To mi je u srcu i uvijek se nadam najboljem, i također nadam se da ću i ja izboriti novi poziv selektora".

 

Za kraj, povremeni bh. reprezentativac je istakao da je od kolega iz reprezentacije u kontaktu sa dvojicom bh. reprezentativaca Senijadom Ibričićem i Harisom Medunjaninom koji brane boje Gaziantepspora, i s kojima se na terenu susreo prije dva kola.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

U tom duelu Genčlerbirligi Ermina Zeca je bio uspješniji, te na gostovanju savladao Gaziantepspor rezultatom 3:2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.