Zec napušta Šibenik za desetak dana
Ermin Zec

I Shakhtar zainteresovan za reprezentativca BiH

Zec napušta Šibenik za desetak dana

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u dresu Šibenika, Ermin Zec, polako postaje jedan od najtraženijih fudbalera u regionu.

Nakon nekoliko klubova iz Njemačke i Engleske, koji su pokazali interesovanje za uslugama mladog bh. napadača, u Šibenik se javio i ukrajinski Shakhtar, koji bi također volio vidjeti brzonogog Bugojanca u svojim redovima.

Nakon Hannovera, Fulhama, Borussije Dortmund i PSV-a, Shakhtar je posljednji u nizu velikih klubova koji se inetersuju za Zeca.

"Nastojimo realizovati transfer Zeca u idućih desetak dana, konkretnije do Božića. Nećemo čekati do januara. Ponuda ima, vidjeli ste da je i protiv Osijeka bilo mnogo predstavnika evropskih klubova. Vjerujemo da ćemo obaviti ovaj posao koji bi za naš klub dugoročnije trebao riješiti financijsku stabilnost", rekao je direktor Šibenika Marko Karađole za Sportske novosti.

Na upit kako će Šibenik igrački izgledati bez svog ponajboljeg igrača i prvog strijelca, direktor je rekao:

"Zeca je teško zamijeniti, ali ne brinite. Ove zime stiže novi kontigent iz BiH. Znate da mi tamo imamo svoju bazu i da ne griješimo. Imamo sjajnu poziciju koju nećemo ispustiti", dodao je Karađole.

Iako u Šibeniku nisu htjeli potvrditi koji je odštetni iznos za Zeca, vjeruje se da Šibenčani neće pristati na ništa manje od tri miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti