Zec ostaje u Šibeniku

Hannover odustao u zadnji tren

Zec ostaje u Šibeniku

Adnan Beganović

Najbolji igrač HNL-a u izboru kapitena tamošnjih momčadi i bosanskohercegovački reprezentativac Ermin Zec, po svemu sudeći ostat će u Šibeniku još pola godine.

Ermin Zec najvjerovatnije ostaje u momčadi sa Šubičevca. Ovu vijest potvrdio nam je i sam Zec, a i njegov menadžer Miralem Kazić.

"Kako sada stvari stoje ostajem u Šibeniku. Transfer se nije realizovao i tu je sva priča gotova. Ne žalim puno, tek mi je 21 godina i biće prilika za odlazak. Nalazim se u Šibeniku gdje treniram sa ekipom i učinit ću sve da sa Šibenikom izborim izlazak na evrospku scenu", rekao je za SportSport.ba bh. napadač, dok je njegov menadžer Miralem Kazić naglasio da je sinoć propao i posljednji dogovor sa njemačkim Hannoverom tako da će i prema njegovim riječima Zec do kraja sezone nositi dres Šibenika.

"Transfer sa Hannoveron bio je dogovoren, čekala se samo zvanična potvrda, no sinoć sam obavješten da je njemački klub ima financijski problema te su od istog odustali. Još dva dana traje prelazni rok i Ermin ima nekoliko ponuda iz Turske i Rusije, ali mi jednostavno ne želimo da ide u te zemlje iako bi rješio svoju egzistenciju. Zec je igrač za neku od liga petice i mislim da je najbolje sačekati ljetni prelazni rok", rekao je za naš portal Miralem Kazić.

Ovakav razvoj događaja ponajmanje odgovara Šibeniku čija financijska situacija nije niti malo sjajna, ali treba naglasiti da su megalomanski zahtjevi čelnika Šibenika jedan od glavnih razloga zbog čega transfer nije realizovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije