Zec pogađa, Šibenik pobjeđuje

12. kolo HNL-a

Zec pogađa, Šibenik pobjeđuje

Edmir Škorić

U danas prvoj odigranoj utakmici 12. kola HNL-a Šibenik je ponovo slavio kao gost i ponovo su briljirali naši igrači. Ermin Zec je strijelac izjednačujućeg gola, a kod postizanja pobjednosnog učestvovao je Alispahić.

Šibenik je drugoplasirana momčad HNL-a i još uvijek u korak iza zagrebačkog Dinama. Zasluge za to idu ponovo našim igračima koji nose dres Šibenika. Na Verudi pred oko hiljadu gledalaca Istra prva dolazi u vodstvo i to golom Roce koji je najviši i najspretniji bio u šesnaestercu Šibenika.

Otišlo se na poluvrijeme sa rezultatom 1:1, budući da Šibenčane u vodstvo dovodi mladi bosanskohercegovački reprezentativac Ermin Zec. Svoj sedmi pogodak Zec je postigao na odbijanac nakon šuta njegovog suigrača Ademija,

Gosti sa Šubičevca do pobjede dolaze u 78. minuti. Alispahić je izveo korner a štoper Šibenika Igor Budiša loptu šalje iza leđa domaćeg vratara. Istra je naapdala, no gosti iz Šibenika uspjeli su se odbraniti i pobijediti rezultatom 1:2.

12. kolo HNL-a:
Istra - Šibenik 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.