Zec: Ponosan sam na nominaciju

Uoči večeranje manifestacije

Zec: Ponosan sam na nominaciju

Adnan Beganović

Pred večerašnju dodjelu nagrada za najbolje fudbalere BiH u 2009. godini porazgovarali smo sa najboljim igračem HNL-a i bosanskohercegovačkim reprezentativcem Erminom Zecom, koji je još jednom ponovio da je odigrao zadnju utakmicu u dresu Šibenika.

Ermin je istakao i da je ponosan što su ga kapiteni hrvatskih momčadi proglasili najboljim fudbalerom HNL-a, te da bi volio da novi selektor bude Sergej Barbarez.

SS.ba: Ermine, prije svega želimo ti se zahvaliti što si se odazvao našem pozivu i što ćeš svojim prisustvom uveličati večerašnju manifestaciju.

Zec:
Nemate mi se šta zahvaljivati, meni je čast što sam nominovan i što ste me pozvali. SportSport.ba je nešto najbolje što se moglo dogoditi bosanskohercegovačkom fudbalu i mi svi igrači koji trenutno igramo van naše zemlje dugujemo vam veliku zahvalnost jer doista ono što vi radite je za svaku pohvalu.

SS.ba: Prije nekoliko dana kapiteni svih hrvatskih prvoligaških klubova izabrali su te za najboljeg igrača HNL-a. Kakav je osjećaj igrati u "malom" Šibeniku, i pored svih "razvikanih" tamošnjih zvijezda uzeti ovo prestižno priznanje?

Zec: Osjećaj je fenomenalan, biti najbolji u izboru svojih protivnika s terena je doista nešto najljepše što mi se moglo dogoditi. Mislim da sam svojim radom i igrama zaslužio biti najbolji i vjerujte mi da će mi ova nagrada u nastavku karijere biti samo dodatni motiv za još nešto više.

SS.ba:
Već od kraja prošle sezone na meti si mnogih klubova. Da li ćeš u ovom prelaznom roku napustiti momčad sa Šubičevca ili ćeš, ipak, još uvijek tresti mreže na hrvatskim prvoligaškim terenima?

Zec: Odlazim sigurno, nema nikakvih šansi da ostanem u Šibeniku. Mnogo klubova me želi angažovati, svakim danom sve više, i sigurno je da napuštam Šibenik, a budite sigurni da ćete Vi prvi saznati ime mog novog kluba.

SS.ba: Tvoj učinak u prvom dijelu sezone je impresivan. U prvenstvu i kupu odigrao si 14 utakmica i postigao ukupno 12 golova te upisao 4 asistencija. Da li je možda moglo i više?

Zec: Ja sam zadovoljan učinkom, ali sam siguran da je moglo i bolje, no neke utakmice sam propustio zbog povrede pa sam se zaustavio na 12 golova.

SS.ba: U Šibeniku si već dvije i pol godine. Došao si faktički nepoznat, iza sebe nisi imao nikoga, ali si svojim radom postigao jako mnogo. Zamolio bih te da se malo vratiš u vrijeme dolaska u Šibenik te da nam pokušaš otkriti recept za uspjeh.

Zec:
Dvije i pol godine su prošle veoma brzo. Bilo je teško otići u nepoznato, ali sam duboko u sebi vjerovao da je to jedini ispravan put, a na kraju se ispostavilo da nisam pogriješio. Rad i samo rad je jedini recept za uspjeh. U pravu ste kad kažete da nisam iza sebe imao nikoga, ali ja moram spomenuti Miralema Kazića, koji je moj menadžer i koji je sigurno najzaslužniji za moj fudbalski razvoj. Imamo odnos kao braća i ono što je on uradio za mene, i što još uvijek radi, je neprocjenivo. Ovim putem želim se zahvaliti Miralemu za sve što je do sada uradio za mene.

Bugojanac jutro u Sarajevu proveo sa našim novinarimaSS.ba: Lobiranja za novog selektora još uvijek traju. Znam da nije na igračima da se izjašnjavaju oko imena novog selektora i razumjet ću ukoliko ne budeš želio odgovoriti. Koje po tvom mišljenju najidealnije rješenje za novog selektora našeg nacionalnog tima?

Zec: Pratim po medijima dešavanja oko reprezentacije i u pravu ste kad kažete da nije na nama igračima da se oko toga izjašnjavamo, no moja velika želja, a mislim i gotovo svih naših igrača je Sergej Barbarez. On je gromada od čovjeka, istinska ljudska veličina, nacija ga voli i ne vidim razlog zašto on ne bi sjeo na selektorsku klupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti