Zec propušta Wales i Italiju

Mladi oslabljeni pred naredne mečeve

Zec propušta Wales i Italiju

Adnan Beganović

Mladi bosanskohercegovački reprezentativac Ermin Zec, nakon nešto lošijih izdanja na početku sezone ponovo je uhvatio formu i njegove sjajne igre najzaslužnije su za prodor Šibenika na treće mjesto tabele hrvatske nogometne lige.

Neizvjesnost oko eventualnog odlaska iz Krešimirovog grada na početku sezone uticala je na igre brzonogog Bugojanca, no kako prvenstvo odmiče Zec igra sve bolje i ovaj mladi bosanskohercegovački reprezentativac ponovo je glavna priča u hrvatskim medijima.

„Nisam bio psihički spreman za početak sezone i ostanak u Šibeniku, no kada sam raščistio neke stvari u svojoj glavi ponovo sam zaigrao onako kako znam. Šibenik je ponovo hit prvenstva i to je ono što me raduje, a posebno sam ponosan na činjenicu što smo prava mala bosanskohercegovačka kolonija jer pored mene tu još igraju i Alispahić, Karadža, Vidić, Dajić, Jurčević i Duro.

U posljednja dva kola hrvatskog prvenstva Šibenik je postigao četiri gola, u osmom je na Šubičevu pao Varteks (2:1), a u devetom u Zagrebu istoimeni domaćin (2:0) i sve četiri je postigao Zec.

„Ove pobjede dovoljno govore o našoj kvaliteti, a moji golovi su plod naše kolektivne ige. Meni je posebno drago što smo dobili Zagreb jer su prije ovog susreta u Hrvatskoj kružile priče da je isti naštiman te da će Zagreb s Štimcem na klupi sigurno slaviti. Međutim, dobili smo ih bez većih problema i još jednom su se sve špekulacije o prodaji i namještanju pokazale netačnim“.

Osim što je prva violina kluba s Šubičevca sjajni napadač je trenutno najbolji fudbaler naše mlade reprezentacije, no kako sada stvari stoje Zec najvjerovatnije neće igrati u narednim utakmicama naše U21 selekcije.

„Stvarno mi je žao, ali izgleda da neću biti na raspolaganju selektoru Tuliću. Imamo dvije jako važne utakmice pred nama (Wales i Italija) gdje moramo isprati gorak ukus nakon poraza od Luksemburga na Koševu, ali izgleda da će moji saigrači biti lišeni moje pomoći. Ja sam se veselio novim reprezentativnim obavezama, no neki papiri za ulazak u Wales nisu mi sređeni, odnosno meni je javljeno iz našeg Saveza da dođem iz Šibenika kako bi se u ambasadi sredila neka papirologija, ali ja stvarno ne mogu tek tako doći. Imamo Kup susret, pa zatim prvenstvo i ja nemam vremena na bacanje. Doista mi nije jasno kako to nije ranije sređeno. Nije do mene“, zaključio je jedan od najboljih napadača hrvatske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije