Zec sa dva pogotka donio pobjedu Genclerbirligiju

Spor Toto Cup, grupa B, 2. kolo

Zec sa dva pogotka donio pobjedu Genclerbirligiju

Edmir Škorić

Nogometaši Genclerbirligija ostvarili su pobjedu u drugom kolu grupe B turskog Spor Toto Cupa.

Genclerbirligi je na svom stadionu s 3:2 savladoa Antalyuspor, što je za momčad belgijskog trenera Fuata Cape bila prva pobjeda u grupnoj fazi natjecanja. U prvom su kolu teško poraženi od Gaziantepspora (4:0).

Antalya je danas bolje otvorila utakmicu i povela Emre Toruna u 13. minuti, a onda je u samo deset minuta bh. reprezentativac Ermin Zec postigao dva pogotka za preokret. Najprije u 34. pogađa za 1:1, a u 44. za vodsvo domaće ekipe na poluvremenu.

Oztekin je u 52. minuti povisio na 3:1, a konačnih  3:2 postavio Ali Zitouni osam minuta prije kraja utakmice.

Do kraja grupne faze Kupa ostala su još četiri kola, a Zecov klub nastoji izboriti prvu poziciju i igrati finale sa pobjednikom iz grupe A.   

Spor Toto Cup, grupa B:
Genclerbirligi - Antalyaspor 3:2 (Zec 34, 44, Oztekin 51/ Torun 12, Zitouni 81)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.